Σημεία ενδιαφέροντος

Τι να δείτε

Παρακάτω θα βρείτε κάποια από τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος που πρέπει να επισκεφθείτε κατα την διαμονή σας στα διαμερίσματα Λουλαδάκη


Ο τιρκουάζ Παράδεισος

Λιμνοθάλασσα του Μπάλου


Η διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 56 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Χανίων και 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κισσάμου, σχηματισμένη μεταξύ του Ακρωτηρίου Γραμβούσας και του μικρού Ακρωτηρίου Τηγάνι και κάτω από την περιοχή του Πλάτανου. Ο Μπάλος είναι σίγουρα η πιο φωτογραφημένη παραλία στην Κρήτη, ένα πολύ αγαπημένο θέμα όλων των τουριστικών οδηγών για την Ελλάδα. Ο Μπάλος φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά του, την άγρια φυσική ομορφιά και το όμορφο εξωτικό τοπίο.
ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ελαφονήσι


Το Ελαφονήσι βρίσκεται 76χλμ νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων και 5χλμ νότια της Μονής Χρυσοσκαλίτισας, στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης. Το Ελαφονήσι είναι μια στενόμακρη χερσόνησος, η οποία συχνά “σπάει” στην αρχή της, δίνοντας την αίσθηση ενός ξεχωριστού νησιού. Έχει ενταχθεί στο δίκτυο με τις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς αποτελεί οικοσύστημα εξαιρετικής οικολογικής σημασίας. Στις αμμοθίνες του Ελαφονησίου φύονται αρκετά ενδημικά είδη χλωρίδας, ενώ εντύπωση προκαλούν τα λευκά κρινάκια της άμμου που ανθίζουν το φθινόπωρο και οι απειλούμενοι θαλασσόκεδροι. Εδώ φωλιάζουν οι χελώνες καρέτα και αρκετά ζωάκια των αμμοθινών.
Διάσημη ΠΑΡΑΛΙΑ

Φαλάσαρνα


Η εξωτική παραλία Φαλάσαρνα βρίσκεται 59 χλμ δυτικά των Χανίων και 17 χλμ δυτικά της Κισσάμου. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Ακρωτηρίου Γραμβούσας. Στο βόρειο άκρο της παραλίας βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Ρωμαϊκής πόλης Φαλάσαρνα. Ο κόλπος της Φαλάσαρνας είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας, η οποία έχει βραβευτεί ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και μία από τις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης στο παρελθόν. Η Φαλάσαρνα εκτείνεται σε μια τεράστια περιοχή και αποτελείται από πέντε συνεχόμενες παραλίες, με τις δύο πιο κεντρικές να είναι οι πιο αγαπημένες.
ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ

Ενετικό λιμάνι


Σπάνια βρίσκει κανείς ένα μέρος γεμάτο ιστορικές αναμνήσεις, που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του με εξαιρετική ικανότητα μέσα από την αρχιτεκτονική των κτιρίων που βλέπουν στο ενετικό λιμάνι, φέρνοντας αρώματα από παλιές εποχές, τραβώντας τον επισκέπτη σε ένα νοσταλγικό παιχνίδι αισθήσεων, ένα μείγμα της Ανατολής και της Δύσης. Τα μοντέρνα εστιατόρια, καφέ και μπαρ προσθέτουν τη γοητεία του λιμανιού, παρέχοντας τις απαραίτητες νότες ζωής και οικεία άνεση όλο το χρόνο.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Άγιοι Απόστολοι


Οι δύο παραλίες των Αγίων Αποστόλων (Άγιοι Απόστολοι) βρίσκονται μόλις 3 χλμ δυτικά των Χανίων και είναι ένα όμορφο θέρετρο. Ο πρώτος όρμος στα δυτικά βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ανατολικό άκρο της παραλίας Γλάρος. Είναι μια όμορφη αμμώδης παραλία με όλες τις ανέσεις και έναν μεγάλο χώρο στάθμευσης κοντά και εύκολα προσβάσιμο. Μια μικρή χερσόνησος σχηματίζεται στη δυτική πλευρά της παραλίας, η οποία την προστατεύει από τους ανέμους.
ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ

Άπτερα


Η αρχαία πόλη-Άπτερα ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται στον κόλπο της Σούδας, σε θέση μεγάλης σημασίας. Σήμερα βρίσκεται εντός του δήμου Σούδας στα Χανιά. Η Άπτερα ήταν μια πολύ σημαντική πόλη-κράτος και έπαιξε βασικό ρόλο στην ιστορία και την πολιτική της Κρήτης. Η Άπτερα άκμασε στην Πρώιμη Ελληνιστική περίοδο και κατοικήθηκε συνεχώς μέχρι την αραβική κατοχή τον 9ο αιώνα, όταν καταστράφηκε και εγκαταλείφθηκε.


Louladakis Apartments